Sådan vedligeholder du bedst dit armbånd

12 januar 2021
Maya Hindsberg

Du vil gerne passe godt på dine smykker. I sær hvis du har købt et nyt smukt armbånd i Aalborg, som betyder alverden for dig. Det er faktisk ret naturligt gerne at ville forlænge levetiden af sine smykker, for lige så spændende som det kan være at købe et nyt, lige så dyrt er det. Derudover er der ofte også en sentimentalværdi til de smykker, vi har, og det kan vi ikke erstatte.

Så hvis du gerne vil vide, hvordan du bedst passer på dine smykker, uanset om de er af ægte guld eller sølv eller bare forgyldte, så læs med her.

Tommelfingerreglen

Det første, du gerne vil være opmærksom på, er, at du tager dine smykker af. Det kan være nemt bare at have dem på hele tiden, men hvis du sover med dit armbånd, dyrker sport med det, gør rent med det osv. så vil du meget naturligt udsætte det for unødvendigt slid. Det er meget muligt, at det lige tilføjer et par sekunder til rutinen, men dit armbånd og dine andre smykker vil takke dig, og varer meget længere. Det gør sig også gældende, når du tager creme på osv., da kemikalierne kan gøre dem kedelige og matte at se på.

Hvordan renser du dine smykker

Hvis du er træt af, at dit armbånd eller dine øvrige smykker mister farve, så er der heldigvis råd for det.

Hvis du har sølv eller guldsmykker er rensningen ret nem. Her smider du dem bare i en smule vand med opvaskemiddel, og tager dem op efter 5-10 minutter. Derefter renser du dem med f.eks. en tandbørste, og tørrer dem med en klud.

Hvis dine smykker er forgyldte, tåler de ikke det samme. Her anbefales det, at man tager en blød og fugtig klud, og tørrer smykket af, hvor det er beskidt.

Flere Nyheder