Kontorstolen bliver mere belastet end nogensinde før

Melbourne Kontorstol

Kontorstolen som vi nu kender den, stor og klodset er ikke hvad den har været. Kontorstolen i det 21. århundrede er mere teknologisk anlagt end du tror og det gælder, hvis ikke alle så rigtig mange af dem. En kontorstol er en undervurderet møbel hos danskerne, for vi spendere flere og flere timer foran en computer og det er både i hjemmet og på arbejdet. Denne tendens er desværre hverken sundt for kroppen eller øjnene men det er desværre en realitet. Faktisk kan du hos Arbejdsmiljøforskning.dk læse dig frem til følgende:

Kontorstole høj ryg og stærk

Arbejder man om dagen og bruger man i sin fritid 30 timer eller mere om ugen foran computeren, er der stor sandsynlighed for, at man også har søvnproblemer. Det viser resultater af et nyt studie blandt 7.883 beskæftigede mellem 18 og 59 år.

Vi tager på i vægt som aldrig før

En anden ekspert indenfor området, Dansk Kontorstole Forsyninger som sælger kontorstole til erhverv og private bekræfter ovenstående tal fra 2015. “Det er ingen hemmelighed at vi sidder mere og mere foran en computer og denne tendens ser umiddelbart ikke til at ændre sig for den næste og den næste generation igen” Du kan se Dansk Kontorstole Forsynings hjemmeside ved at klikke her, hvor de også fortæller, informerer og guider til den bedste kontorstol. I f.eks. I hele verden er der ifølge Politiken er i dag flere fede mennesker end for tynde!

Køb en kontorstol der er tilpasset din krop

XXL kontorstol

I dag kan du en kontorstol tilpasset dig som person og efter dit behov. Før i tiden var det begrænset, hvad man kunne gøre af modificeringer på en kontorstol men i dag er det noget andet og teknologien spiller virkelig ind. Er du f.eks. over 200 cm. kan din nye stol beriges med en “ekstra høj gaslift”, som gør at din kontorstol kan blive helt op til 64. cm. høj. Er det derimod ikke ikke højden men bredden du har behov for ekstra plads på, kan du i visse ergonomiske kontorstole få armlæn, som kan justeres både vertikalt og horisontalt. Netop denne funktion giver ekstrem frihed til dig, der måske vejer mere end gennemsnittet og har behov for ekstra plads at boltre dig på men også dig, der gerne vil sidde “løst” i en kontorstol som var det en lænestol.

Hvilke ekstra dele og justeringer er muligt på en kontorstol?

Kort sagt, så kan alle dele på en kontorstole omkring år 2012-2016 udskiftes, så den passer dig mere end bare perfekt. I følge Dansk Kontorstole Forsyning, så er en modernisering af dele som hjul, armlæn, gaslift og betræk utrolig populær. Nogen gør det fordi de rent faktisk har behov for det, f.eks. at man er over 2 meter høj og dermed skal have en kontorstole der kan blive højere end de klassiske 55 cm mens andre ønsker en stol ændret pga. designet og udseendet. “Det første er rent for os at se, for vi kan jo se når vi har en kunde der kommer ind og er et hoved højere end os andre, at han så har behov for en stol der kan blive højere, eller en der er noget bredere. Disse mennesker har jo et fysisk behov, for ellers kan de simpelthen ikke passe en stol men mange af de moderniseringer vi foretager på en af vores kontorstole, er også fordi de gerne vil have en stol som er unik. Altså, de vil f.eks. gerne have læderet betrukket med et dannebrog eller et andet motiv, som et fodboldhold” Siger Thomas, altså fra Dansk Kontorstole Forsyning. Vi hos Emu-consult.dk anbefaler på det kraftigste at tage højde for udviklingen i vores krop og derfor skal en gaslift på en god ergonomisk kontorstol kunne klare mindst 120 kg. En gaslift som denne koster måske 100-200 kr. mere men er det værd.

Flere Nyheder