Find din psykolog på Frederiksberg – når livet gør ondt
Er du kørt fast i livet – og har du svært ved at se hvordan du kommer videre? Så kan det være en idé at opsøge en psykolog.
Skal man være psykisk syg for at gå til psykolog?
Det korte svar på ovenfor stående spørgsmål er nej – du behøver ikke at have en psykisk lidelse eller en diagnose for at kunne få glæde af psykolog behandling.
Faktisk er det slet ikke en psykologs opgave at behandle mennesker med psykiske lidelser. En psykolog hjælper mestendels mennesker med ondt i livet, hvilket kan udmønte sig i stress symptomer, angst lidelser eller depression.
Fælles for disse lidelser er at de som regel udspringer af livs vilkår med hvilke man ikke er i stand til at finde sig til rette, et stort og uoverkommeligt udefra eller indefra kommende psykisk og mentalt pres, eller eksistentielle kriser som kan udspringe af større livsændrende begivenheder – for eksempel skilsmisse, fyring eller dødsfald i familien. Mange mennesker døjer med problematikker som de har svært ved at dele med andre, det være sig venner, kolleger eller familiemedlemmer. Og så er det at man risikerer at hænge fast i en nedad gående spiral af negative tanke og handle mønstre hvilket ultimativt kan gøre én meget syg.
Du bør således ikke vente med at opsøge en psykolog til du er helt derude hvor du går ned med stress, drukner i depression eller ikke kan gå uden for en dør på grund af angst. Det er altid bedre at foregribe begivenhedernes gang og få hjælp og vejledning hos en dygtig psykolog. En psykolog vil ikke dømme dig eller foretage nogen vurdering af dine problematikkers sværhed eller relevans. Du vil altid blive mødt med åbenhed og venlighed hos en psykolog, som i bund og grund er der for at hjælpe dig – ikke for at bagatellisere dine problemer.
Du kan kontakte din lokale psykolog via https://www.larsbjarno.dk/