ventilation til boligen – en moderne løsning

27 December 2020 Astrid Pedersen

editorial

En moderne bolig bør være udstyret med et ventilations system. Med et air condition anlæg, et klima anlæg eller ventilations system kan du sikre at luften i dine stuer og værelser altid er ren og holder en god balance hvad angår luft fugtighed og temperatur. Disse tre parametre udgør kernen i et sundt og behageligt indeklima, hvilket er befordrende for et stærkt helbred hos såvel børn som voksne.

Hvorfor investere i ventilation til boligen?

Måske tænker du at det virker overflødigt med et ventilations system. Man kan jo lige så godt lufte ud i ny og næ – sådan har man jo altid gjort, og det er der ingen der har taget skade af.

Men her skal du tænke på at du om vinteren hurtigt vil komme til at fyre for spurvene hvis du konstant skal åbne vinduerne for at få frisk luft ind. Det kan således ganske enkelt ikke betale sig ikke at investere i et moderne klima anlæg. Og bor du i byen vil du ikke kunne undgå at få en vis mængde luft forurening ind når du lufter ud – især om sommeren hvor du konstant vil skulle have vinduerne stående åbne på grund af varmen.

Hvilket ventilations system skal jeg vælge?

Det kan altså bedt betale sig at få installeret et moderne og effektivt ventilations system i boligen. Der findes flere forskellige måder hvorpå du kan håndtere dette.

En mulighed er en luft til vand varmepumpe som kan erstatte dine gamle el radiatorer og samtidig rense luften i de rum hvor du opholder dig. Dette overflødiggør behovet for konstant udluftning. Og som også beskrevet oven for vil dette kunne spare dig for mange penge på varmeregningen i det lange løb.

Hvis du lede efter inspiration til valg af ventilations anlæg til din bolig kan du læse mere på husblog.dk

More articles