Forebyg lidelser med jævnlige tandlæge besøg

28 November 2019 Astrid Pedersen

editorial

Mange mennesker forsømmer deres årlige tandlæge besøg. De fleste undskyldninger for at springe tandrensning og tand eftersyn over, er som regel temmelig dårlige. Det kan for eksempel være, at man ikke lige synes, man har råd til at betale for denne rutine behandling.

Hvor nogle mennesker selvfølgelig er reelt økonomisk udfordrede, vil langt de fleste almindelige lønmodtagere sagtens have råd til at sætte penge af til et årligt – eller allerhelst halvårligt – besøg hos den lokale tandlæge. Tandrensning med tilhørende eftersyn af tænder og gummer koster sjældent mere end et besøg hos frisøren, eller en tur på restaurant. Og så er det en langt bedre investering.

Hvis du jævnligt sætter dig til rette i tandlæge stolen, vil du kunne forebygge ubehagelige og smertefulde lidelser i tænder og tandkød. Lidelser så som parodontose, tandrods betændelse eller karies kan i yderste konsekvens koste dig en eller flere tænder.

Når du først har mistet en tand fra dit blivende tandsæt, vokser der ikke en ny én ud igen. Så kan det blive nødvendigt at isætte et implantat, hvilket ikke er nogen billig affære. Og er tandkødet og kæben nedbrudt som følge af inflammation, er det slet ikke sikkert at dette kan lade sig gøre. Så må du nøjes med en bro eller måske en fuld protese.

Få den bedste behandling hos din lokale tandlæge

Hvis du lider af tandlæge skræk, kan dette også afholde dig fra at besøge tandlægen. Her skal du vide, at langt de fleste tandlæger anno 2019 er uddannede til at håndtere patienter med tandlæge skræk, og derfor vil sætte ekstra tid af til din behandling. Dette betyder, at du selv kan styre tempoet, og at du således ikke behøver at gå på kompromis med din tandpleje på grund af angst.

Du kan bestille tid hos din tandlæge i århus på stjerneklinik.dk

More articles