Få mere lys med fastkarm vinduer

18 October 2021 Lotte Hindsberg

Har man en bolig, som godt kan virke lidt mørk, er det muligt at udskifte vinduerne til nogle, hvor der slipper mere sol ind. Det er også muligt at ændre størrelsen på vinduerne eller få sat et ekstra vindue ind. Med mindre man har et bevaringsværdigt hus, hvor man ikke må ændre noget uden tilladelse kan man f.eks. ved hjælp af et diamant bor relativ nemt få skåret ud til et nyt vindue.

Det kunne f.eks. være et fastkarmsvindue. Fastkarmsvinduer er som regel større og sidder fast. De er perfekte som et ekstra vindue, som måske er sat højt oppe og giver mere lys ind i boligen, uden at du mister vægplads.

Få råd og vejledning

Inden du kaster dig ud i at få nye vinduer eller få skåret ud til flere er det en god ide at få råd og vejledning af en professionel. Ofte vil de også kunne komme med gode forslag til hvordan du kan få mest ud af dine vinduer eller de kan komme med forslag til nye vinduer, som du måske ikke havde tænkt på.

Har du fået en ny terrasse kan du måske endda få ændret en af dine vinduer til en terrassedør, så du nemmere kan komme ud på terrassen. Mulighederne er mange.

Når du har fået nye vinduer ,er det vigtigt at du passer godt på dem, så de holder så længe som muligt. Gå dem derfor jævnligt igennem og se om fugerne er pæne og hele. Giv hængslerne lidt olie, så det er nemmere at åbne og lukke vinduerne. Er det svært at åbne og lukke vinduerne, kan du risikere at de lukker skævt og de ender med at få fugt. 

Det er også vigtigt at du husker at lufte ud, jo bedre isoleret en bolig er jo mere skal du være opmærksom på at lufte ud. 

More articles