Vær ret så varsom med at blande rundt og om på flaskegas!

28 January 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det skal ikke handle så meget om, hvis man kommer til at bytte rundt på de typer af flaskegas, som man skal bruge i de respektive flasker, selvom det da også er vigtigt at holde styr på.

Der er allerede skrevet lidt om det, så det er bare med at søge efter det.

Her skal det dog handle om noget, der om muligt kan være endnu farligere, hvis man ikke er helt sikker i sin sag, eller hvis man fumler lidt for meget rundt med det – og måske skal man faktisk lade helt være med at gøre det.

Vi taler om det med, hvis man skal fylde en ny flaske op med gas, eller man vil overføre noget gas fra en flaske til en anden.

Det er ikke noget, som man bare lige gør, og det kræver det rette værktøj og udstyr til at gøre.

Det kan være, det er bedst at lade være

For hvis du er et almindeligt menneske eller udsendt fra et firma for at skulle hente flaskegas, så foregår det ofte på en bestemt måde:

Man kører ud til stedet, hvor man skal handle den gas, om det så er på den lokale tankstation, eller man har et firma, hvor man handler den slags fra jævnligt.

Her får man så udleveret de flasker fyldt med gas, som man skal bruge. Har man nogle tomme gasflasker med, så kan man også udlevere dem og så at sige udskifte dem.

Derfor er der ingen grund til, at man selv køber selve gassen og forsøger at fylde den på ens gamle flasker, og har man måske den forkerte type gasflaske, der er fyldt med gas, mens man har en anden egnet en, der er tom, så skal man nok næppe begynde at overfylde gassen her.

Den slags bør man overlade til de professionelle folk.

More articles