Undgå skader med fyrværkeri

08 June 2022 Steffen Hansen
image

editorial

Fyrværkeri er lavet med krudt, hvorfor det er farligt at gøre brug af. Det er dog en tradition i Danmark, at det bruges til nytår og til specielle lejligheder. Her er det dog vigtigt, at man enten passer på og tager forbehold, eller hyrer en professionel til at klare opgaven for en. I dette indlæg kommer vi ind på, hvordan du kan undgå skader med fyrværkeri.

Gå aldrig tilbage til en fuser

Hvert år kommer folk til skade på grund af fyrværkeri, der fungerer dårligt eller bruges forkert. Derfor er det vigtigt at være forsigtig, når man håndterer fyrværkeri. Gå aldrig tilbage til fyrværkeri, selv om det synes at være det sikreste at gøre. Når først et fyrværkeri er blevet antændt, er der ingen måde at forudsige, hvordan det vil opføre sig. Det kan eksplodere når som helst og forårsage alvorlige skader.

Ved at følge denne enkle sikkerhedsregel kan du være med til at forebygge ulykker og sikre, at alle nyder fyrværkeriet.

image

Hold sikker afstand

Den bedste måde at undgå at blive såret af fyrværkeri på er at holde en sikker afstand. Når du affyrer fyrværkeri, skal du sørge for, at der er masser af åbent rum omkring dig. Hvis det er muligt, bør du affyre det på en asfalteret flade. Hold børn og kæledyr væk fra det område, hvor fyrværkeriet bliver affyret. Og prøv aldrig at samle et fyrværkeri op, der allerede er blevet antændt. Hvis du følger disse sikkerhedsråd, kan du nyde festlighederne uden at bringe dig selv i fare.

Derudover er det vigtigt, at du også afholder en sikker distance, hvis der er andre der står for at fyre det af. Selvom det ikke er dig der står med lighteren, så er fyrværkeriet lige så farligt. Hvis fyrværkeri har en fejl, så kan man risikere, at det eksploderer før tid, og dermed måske helt nede ved jorden.

More articles