Tilbud på maler – er det billigste altid det bedste?

09 July 2021 Camilla Skøtt

editorial

Det er dyrt at sætte en bolig i stand, og derfor er der områder, man gerne vil spare på, hvis det er muligt. Et af dem vi ofte hører om, er malerarbejdet – her ville det bare være rart, hvis det var billigt. Men er billigst nødvendigvis bedst?

Når man skal have hjælp fra en håndværker – fx en malermester fra https://nordicpainthouse.dk/ – lyder anbefalingerne altid, at man indhenter tre forskellige tilbud. Det skyldes, at man på den måde har noget at sammenligne med. Men hvis man skal kunne vurdere, hvilket tilbud der er bedst, skal du vide, hvad du går efter – det er nemlig forskelligt fra person til person.

Kvalitet eller pris?

Grundlæggende er der to forskellige parametre, du kan vurdere på, når du skal sammenligne tilbud – nemlig pris og kvalitet.

Du skal ganske enkelt spørge dig selv, om du gerne vil have en billig malermester på besøg, selvom det betyder, at kvaliteten af malingen er lavere, og at malerne måske ikke er uddannet? Alternativt skal du spørge om det modsatte – om du er villig til at betale en højere pris mod at få maling af god kvalitet – fx svanemærket maling – og sikkerhed for gode arbejdsforhold.

Der er ikke noget, der er mere rigtigt end andet. Måske lige med undtagelse af arbejdsforholdene; her bør du ikke gå på kompromis. Men en billig maler kan sagtens yde god service og sørge for gode forhold for sine ansatte – så bliver der bare gået på kompromis med andre ting – fx kvaliteten af malingen. Men skal du bare male inde i skuret, fordi du er træt af at se på den nuværende farve, så betyder det måske ikke alverden, at malingen ikke er den bedste af slagsen.

Kort sagt: Find ud af, hvad der betyder noget for dig, og træf dit valg med udgangspunkt i dine værdier.

More articles