Spar penge på køb af sommerhus med hjælp af din boligadvokat

03 May 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Går du med planer om at købe et sommerhus, kan du med fordel få råd og vejledning af eBoligadvokat. Det er – ved siden af at spare penge ved selve købet – også muligt at få råd til, om det er det rigtige sommerhus du skal købe. 

I det sidste tilfælde gælder det blandt andet, om du har planer om at bruge dit sommerhus som helårsbolig og have din folkeregisteradresse i sommerhuset. Nogle kommuner tillader det, andre gør det ikke. Her kan du med fordel få din boligadvokat til at undersøge, hvad er muligt og hvad ikke er.

eboligadvokat

Lad din boligadvokat forhandle på dine vegne

Når du skal købe et sommerhus, skal du som regel låne penge i banken. Her kan du med fordel tage din boligadvokat med. Det gælder blandt andet, når du skal forhandle med banken, men også når du skal forhandle med sælger. Der kan være mange penge at spare ved, at have en erfaren og professionel forhandler ved din side.

Det er vigtigt at huske at din bankrådgiver ikke er på din side, men bankens. Han eller hun er ansat af banken til at sikre at banken får den bedste handel. Din bankrådgiver er en professionel forhandler, som din bankrådgiver. Derfor giver det god mening at lade de to stå for forhandlingerne.

Får du ikke de nødvendige rabatter, kan du altid opsøge andre banker og se om de har bedre tilbud. Af den grund er det som regel en god ide at få en boligadvokat med lokal kendskab. Han vil have et kendskab til hvilke bankafdelinger du med fordel kan bede om et tilbud.

Når du har købt dit sommerhus, skal skødet tinglyset. Det kan du med fordel få din boligadvokat til at udfærdige. Det er vigtigt at huske på, at du juridisk først ejer dit sommerhus, når skødet er tinglyst.

More articles