Spar penge med opvarmning ved varmepumpe

04 April 2018 Astrid Pedersen

editorial

Ønsker du at spare mange penge på din varmeregning, samtidig med, at du gør noget godt for miljøet? Så skulle du overveje at få skiftet dine gamle elpaneler eller fjernvarme radiatorer ud med en moderne varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er en form for varmeanlæg, som, i stedet for at basere sine varmende egenskaber på elektricitet eller opvarmet vand, udnytter varmen i omgivelserne til at varme din bolig op. Der findes grundlæggende tre forskellige slags varmepumper. En luft-til-luft varmepumpe udnytter varmen i luften, en jord-til-vand varmepumpe omsætter varmen i jorden til varme i dit hus, og en luft-til-vand varmepumpe bruger den varme luft til at skabe endnu mere varme. Varmepumper skal stadig bruge strøm for at kunne fungere, men elforbruget er kun cirka en fjerdel af, hvad en elradiator ville bruge. Dette betyder markante besparelser på elregningen – udgifterne til installering af varmepumpe har hurtigt tjent sig ind igen.

Hvilken type varmepumpe skal jeg vælge?

Hvis du bor i hus, og har mulighed for at grave rør ned i din have, er jord-til-luft varmepumpe klart det mest effektive alternativ. Du skal være opmærksom på, at det kræver tilladelse at etablere et jordvarme anlæg, og at det er noget dyrere at få etableret end en luft-til-vand varmepumpe. Luft-til-vand varmepumpen kan du vælge, hvis du ikke har mulighed for at få jordvarme. Denne løsning er knap så effektiv som jord-til-vand varmepumpen, men stadig mere effektiv og meget billigere end elradiatorer.

Til sommerhuset og fritidshuset kan du med fordel vælge en luft-til-luft varmepumpe – eventuelt sammen med en varmeveksler. På den måde kan du varme dit sommerhus op hele året, og samtidig køle det ned på ekstra varme sommerdage. Uanset hvilken type varmepumpe, du vælger, er der store fordele at høste. Du får mere stabil og hurtig opvarmning af dit hjem, samtidig med at du kan spare tusindvis af kroner på årsbasis.

Læs mere om varmepumper på http://www.gramenergi.dk/varmepumpe-helsinge/ 

More articles