Slæk ikke på den alkoholbehandling på noget tidspunkt

07 January 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Det var formentlig ikke let for dig at indse, at du ikke selv kunne gøre noget ved den dæmon, som der var din alkoholafhængighed.

For der skulle professionel hjælp til, selvom du længe havde gået og troet, at du kunne gøre noget ved det selv, fordi du selv har overkommet en del i dit liv, arbejdet på dit hus, haft et godt job og anskaffet dig en familie.

Men med sådan noget med afhængighed af alkohol er det ikke bare sådan at stoppe selv, som man gerne vil, og nogle tror fejlagtigt, at de bare kan tage perioder med alkohol og uden alkohol.

Men sådan er det virkelig få, som der kan finde ud af, og man er sjældent en del af den statistik.

image

Og den rette behandling tager den tid, som det tager, og det er ikke altid, at man kan sætte en udløbsdato på den slags; og for mange skal de løbende til tjek og samtaler derefter resten af livet, så de kan leve et godt liv uden alkohol.

Læg dig i selen med den alkoholbehandling 

Derfor er det stærkt af dig, at du er begyndt i alkoholbehandling, men man føler også lidt, at ens liv er blevet sat på standby.

Der sker ikke så meget, og man skal have fuldt fokus på ens behandling, men hvis man tidligere var en succesfuld arbejdsmand, eller man gik meget i byen og festede, så er det en gigantisk omvæltning at skulle leve et roligt liv, hvor man er på lige fod med alle andre og er der af samme årsag.

Så forsøg ikke at presse på for, hvornår du kan komme ud, for den behandling tager den tid, som det tager, og du skal også vænne dig til, at det ikke er dit gamle liv, som du kommer ud til igen.

More articles