Sjov i haven med en god trampolin

02 February 2020 Astrid Pedersen

editorial

Foråret er på vej – og her efter følger sommer, sol, og mange lange lune dage, som indbyder til udendørs leg. Og har du en trampolin have, er disse dage blot endnu mere sjove og spændende.

Hvorfor anskaffe en have trampolin?

Der er mange gode grunde til at berige haven med en morsom trampolin – især hvis der er mindre børn i familien. Leg på trampolin er nemlig ikke alene sjovt og lattervækkende. De mange øvelser og hop er også med til at udvikle børnenes bevæge apparat og styrke krops bevidstheden.

Når et barn hopper på trampolin, udfordres koordinations og balance evnen, musklerne styrkes, og hele kroppen samarbejder om opgaven. Du kan altså understøtte dit udviklingen af dit barns kognitive og motoriske færdigheder ved at installere en have trampolin. Og så motiverer du samtidig barnet for udendørs leg i den friske luft, hvilket må siges at være en del mere fremmende for barnets sundhed end passiv underholdning fra diverse skærme.

Hvordan vælger jeg hvilken slags trampolin jeg skal købe?

Der findes grundlæggende to typer have trampolin: Den frit stående model og så den type trampolin, som kræver at man graver et hul i haven. Sidst nævnte trampolin type kaldes en trampolin til nedgravning.

En trampolin til nedgravning har den store fordel, at den er i niveau med græsplænen, og derfor ikke stjæler udsigten. Samtidig undgår du at genere naboen. Hvis jeres haver støder op til hinanden, kan det sagtens ske at naboen vil føle sig en kende intimideret over opstilling af en stor frit stående trampolin, som giver frit udsyn til hans eller hendes private grund.

Hvis du ønsker at opstille en frit stående trampolin, skal du samtidig tjekke med grundejer foreningen om dette er tilladt. Nogler foreninger har nedlagt forbud imod opstilling af have trampoliner, mens andre tillader de små trampolin til nedgravning, og atter andre ingen regler har desangående.

Du kan finde din trampolin på trampolinguiden.dk

More articles