Server kanelsnegle i mange sammenhænge

14 March 2019 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Kanelsnegle.

Bare ordet bliver nævnt, kan man næsten fornemme, at salvet kommer anstigende i mundvigen, fordi det bringer så mange gode associationer med sig.

Man har måske stået nede i bageren og duftet sig gennem det store udvalg af mange lækkerier, og her er kanelsneglene gode til at udmærke sig.

Er man så dygtig, at man selv er i stand til at kunne bage disse, så vil det nok kunne tiltrække nysgerrige næser fra tilstødende lokaler i dét sekund, at lugten af varm kanel breder sig i omgivelser.

Rigtig mange mennesker kan lide at spise kanelsnegle, og kanelsnegle har været en del af den danske madkultur i rigtig mange år, og det lader ikke til, at de er på vej ud af den.

Ens bedsteforældre har bagt dem, ens forældre har måske også, og man har selv givet sig i kast med at se, om man kan gøre kunsten efter. Nogle gange lykkes det, og andre gange kan man – i mangel af pænere ord – sige, at man får lavet ens egen personlige version af de kendte kanelsnegle.

Ethvert bageri med respekt for sig selv har også et mindre udvalg af kanelsnegle liggende. Hvis ikke andet, så i hvert fald for at lokke kunder til med den skønne duft alene.

Og selvom man skulle risikere at få gæster, som ikke er så glade for kanelsnegle, så er det altid et godt serverings-forslag enten til et kaffebesøg eller til aftenkaffen efter en større middag.

Skulle man have lyst til at bryde den kedelige arbejdsdag i det stive arbejdssæt med de kliniske omgivelser, så kan et indslag til et forretningsmøde med nogle kanelsnegle få skuldrene til at falde ned og give en fornemmelse af hjemlig følelse, så man kan tale lidt mere afslappet og uformelt sammen.

Trænger du til en opskrift i at lave kanelsnegle?

Så kan du jo kigge videre her: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/23517/gammeldags-kanelsnegle

More articles