Se altid efter om cykelhjelmen på dine børn sidder godt nok

02 November 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man cykler rundt med ens børn, så skal de selvfølgelig have cykelhjelm på, om man cykler rundt med et enkelt eller flere – hvorfor man forud har fundet cykelhjelm til børn.

Vi er trods alt noget af en cykelnation, så det er godt at vise børnene det med at cykle, selv fra de er helt små og før, de kan finde ud af cykle selv, til de får deres første trehjulede cykel, videre til en børnecykel og senere en voksencykel.

Det bliver så måske til en elcykel, eller de prøver kræfter med en enhjulet cykel – men de skal altid have en cykelhjelm på.

Og den skal altid passe, hvorfor man med jævne mellemrum må tjekke børnenes hoveder for at se, om de er vokset og skal have nye hjelme.

Eventuelt, hvis cykelhjelmene ikke er for slidte, kan de gå i arv til et yngre barn.

Det er forældrenes ansvar med cykelhjelme til børn

Når man så til at starte med cykler rundt med ens børn, så må man jævnligt lige se efter, om deres cykelhjelm passer, om de sidder bagpå eller foran en.

Hvis de er helt små, kan de jo ikke sige, om den sidder godt nok eller strammer, og de er jo ikke klar over, at hjelmen måske skal sidde en anelse stramt for at fungere, så de prøver at tage den af – det skal man holde godt øje med, hvis børnene specielt sidder bagpå og ikke foran i en cykelvogn.

Senere, når de bliver ældre, skal man se efter, om cykelhjelmene stadig er egnede til børnene, eller de skal have dem udskiftet til nogle andre.

Måske føler ungerne ikke, at de cykelhjelme er så seje at gå med, men så kan man heldigvis pynte lidt på dem, så de ser personlige og flotte ud, så længe det ikke går ud over sikkerheden.

More articles