Sådan træffer du bæredygtige beslutninger

19 November 2021 Steffen Hansen

editorial

Det er velkendt, at verden befinder sig i en stor krise. Vi har over syv milliarder mennesker på jorden, og der kommer mange flere af os. Befolkningen vokser hurtigere, end vi kan finde mad nok til at brødføde alle, og klimaforandringerne gør det svært for nogle steder at producere nok mad overhovedet.

For at kunne træffe beslutninger om, hvilken slags verden vores børn skal vokse op i, skal vi være informeret om de forskellige måder, vi kan leve bæredygtigt på, så de ikke ender med en ubeboelig planet. Det lyder voldsomt, men klimaforandringerne er voldsomme og det er nu, at vi skal gøre en forskel.’

 

image

 

Affald og genbrug

En af de måder, hvorpå du kan leve mere bæredygtigt og hjælpe klimaforandringerne i den rigtige retning, er når det handler om affald og genbrug. Det er i mange kommuner blevet fast rutine, at du skal sortere dit affald i madaffald, pap, glas og metal m.m.. Når du sorterer korrekt, bidrager du til øget genanvendelse, hvilket gavner miljøet. Selvom det kan være træls i øjeblikket, at du skal stå og tømme madrester i den ene skraldespand og smide emballagen i den anden, så gør det altså en kæmpe forskel.

Hvis du endnu ikke har fået denne affaldssortering eller hvis din virksomhed ønsker dette, så kan du søge på ‘industri renovation i Viborg‘ og læse mere om dine muligheder for dette.

Stop madspild

En anden måde, hvorpå du kan træffe bæredygtige beslutninger, er når det kommer til mad. Der bliver smidt store mængder mad ud hver dag, fordi det er blevet for gammelt eller måske fordi folk ikke gider spise det. Det sker både i fødevareindustrien, i restaurationsbranchen og det sker i private hjem. Madspild er en af de helt store spillere og det er et område, hvor der skal ske forandring.

Hvis du ønsker at gøre en forskel, så kan du forsøge at mindske den mængde mad, du smider ud derhjemme. Tænk dig om, før du lægger en vare i indkøbskurven og husk at brug dine rester fra køleskabet.

More articles