Sådan lakerer man aluminium og stål

30 September 2021 Steffen Hansen

editorial

Hvis man før har arbejdet med aluminium eller stål, så ved man, hvor bøvlet det kan være at give det farve. Det er nemlig ikke blot at tage en malerpensel, og begynde at putte maling på, der hvor man ønsker der skal males. Der skal lidt andre redskaber til, for at man kan give det farve på en måde, så det forbliver der, og så man ikke skal gøre det igen og igen.

Brug pulverlakering

En af de mest populære måder hvorpå man kan give farve til stål eller aluminium, det er ved at bruge pulverlakering, som er en speciel form for lakering, som kan sidde fast på materialerne. Pulverlakering bruges af mange virksomheder til at tilføje farve til større metal områder, som trænger til at blive piftet op.

Det er blandt andet pulverlakering, som man bruger, hvis man skal male en parabol eller lignende, så den passer bedre ind i miljøet. Det smarte ved at give pulverlakering er ikke kun, at det bliver malet, men også, at det kan beskytte metallet.

Brug vandbaseret akrylmaling

Hvis du ikke har adgang til pulverlakering, så anbefaler vi, at man bruger vandbaseret akrylmaling. Det er dog vigtigt, at man renser metallet for eventuel skidt der kan være at finde på det. Hvis man ikke sørger for at fjerne skidt og andre ting, før man påfører malingen, så vil malingen med garanti ikke holde særligt længe.

Det svarer lidt til, at man bruger maling på en væg, hvor man har sat malertape på. Når maling er tør, og man tager malertapen af, så følger malingen med. Derfor skal du altid sørge for, at du renser det område, som du ønsker at male, før du begynder på det.

Vi håber ovenstående har givet et indblik i, hvordan du kan male stål og aluminiumsoverflader på en måde, så malingen forbliver på.

More articles