Sådan foregår alkoholbehandlingen

08 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Det kan være skræmmende at starte på et behandlingscenter, for hvad skal der ske? Alkoholbehandlinger tager heldigvis meget forhold til dig og din situation, de er der for at kunne hjælpe dig også empatisk, for i de fleste tilfælde forstår de din situation. Hvis du har et problem med alkohol vil det være en god ide at søge hjælp, da det er meget mere effektivt end at gøre det selv. Du kan læse mere om alkoholbehandling nedenunder her.

alkoholbehandling

Afrusning

Når man ankommer til et behandlingssted skal der først tages forhold til din situation mentalt samt fysisk. Derfor vil der være lægetjek for at de kan tage blodprøver og andre underliggende problematikker som der muligvis skal tages en hånd om. Hvis man har abstinenser vil man blive tilset dagligt af en læge, sygeplejersker og andet sundhedspersonale. Når man selv er klar vil den terapeutiske behandling begynde.

Døgnbehandling

I de fleste situationer vil der blive arbejdet med de mekanismer, tankemønstre og den adfærd der kan ligge bag alkoholmisbruget. Til alkoholbehandlingen vil der være undervisning, gruppediskussioner og individuelle samtaler med den rådgiver der er tilgivet til en. Det er vigtigt at man selv har motivationen til at stoppe med misbruget, det vil nemlig have en meget bedre effekt i sidste ende. I nogen tilfælde vil en døgnbehandling kunne blive kombineret med en ambulant behandling. Her får man en intensiv støtte under hele forløbet. Man ville også kunne bo hjemme og passe arbejdet samtidigt. 

Kontakt et behandlingscenter

Det er vigtigt at man kontakter professionelle til at redde trådene ud, de har nemlig erfaring omkring området og mange vejledere er selv tidligere alkoholikere, så de kender til situationen, og kan hjælpe dig bedre på vej. Du kan finde forskellige til at hjælpe med dette via internettet. Du kan finde frem til et behandlingscenter ved en simpel internetsøgning. Du kan også benytte dette link: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

 

 

More articles