Professionelt skift af forruder ved autoriseret montør

21 April 2020 Astrid Pedersen

editorial

Har din bil været impliceret i et trafik uheld, eller har den været udsat for groft hærværk som har foranlediget smadring af bilens forrude? Så bør du ikke tøve med at få monteret en ny.

Det er sikkerhedsmæssigt direkte uforsvarligt at køre rundt med en ødelagt forrude. Forruder i moderne biler er fremstillet af det, der kaldes laminat glas, som består af to lag glas limet sammen med et stykke film imellem.

Når ruden knuses, hænger glasset fast i filmen, og fører og passagerer er således beskyttet mod flyvende glas splinter. Men samtidig bliver ruden ganske uigennemsigtig, hvilket kompromitterer førerens udsyn og dermed bilens sikkerhed på vejen. Og derfor skal forruden udskiftes med det samme.

Hvem kan hjælpe med montering af forruder?

Dansk Bilglas A/S tilbyder udskiftning af forruder ved professionelle og vel uddannede montører. Det er vigtigt, at du vælger en autoriseret montør af autoglas, når din forrude skal skiftes. Som nævnt er en forrude andet og mere end blot et stykke glas – og samtidig er den korrekte montering af forruden nærmest lige så vigtig som glassets kvalitet.

Der ud over forholder det sig ofte sådan med biler af nyere dato, at meget af bilens elektroniske udstyr er integreret ti forruden. Dette gælder eksempelvis bilens regn sensor og dens vognbane assistent samt det automatiske nødbremse system. Disse features skal helst fungere på forsvarlig og hensigtsmæssig vis efter udskiftning af forrude, og derfor skal din montør være i stand til at sikre dette.

Dansk Bilglas A/S udfører altid kalibrering af bilen og af det elektroniske udstyr som er integreret i dorruden i forbindelse med udskiftning af forrude. Derfor kan du være sikke på at din bils ekstra udstyr virker efter hensigten, når din forrude er blevet skiftet.

Du kan læse mere, og finde din Dansk Bilglas A/S montør, på bilglas.dk

More articles