Pointerne til børnene om at passe på plakaterne på børneværelset

26 November 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvom det ikke er særligt dyrt at få fat i børneplakater til børneværelset, når man sammenligner med, hvis man skulle have malerier, kunsttryk eller lignende hængende, så skal ungerne da også lære noget om at passe på tingene.

Her mener vi den størrelse, som har bevidsthed om, hvad vedkommende laver, og ikke de helt små unger, der dårligt har styr på deres motorik endnu.

Selvom det nok også er de færreste forældre, der ligefrem giver deres børn originale malerier, så gider man da heller ikke udskifte plakaterne til børneværelserne mere end højest nødvendigt.

Desuden kan problemerne med plakaterne også føre til problemer på væggen, tapetet med videre. Så ved at passe på plakaterne som udgangspunkt, så passer man også på de andre ting i værelset, som kan være dyrere.

Lær børnene om værdierne ved børneplakaterne

Fortæl de halvvoksne unger, at de her plakater skam har kostet penge; og om ungerne har været med til at vælge dem eller ej, så er det altså ikke gratis og bare ligetil at udskifte den slags.

Så lærer de at sætte værdi på tingene som udgangspunkt.

Dernæst skal de forstå, at plakater er ment som pynt og ikke som noget, hvor man skal kaste til måls efter med alt fra legetøj til slim, bussemænd, vandflasker med videre.

Man kan ende med at banke hul i væggen, man kan plastre både plakaten og væggen til med klister, som ikke er til at få af så let, og så skal man hen at bruge tid, kræfter og penge på at gøre det rent.

Skulle det ske, så kunne man eventuelt lade børnene være med til det, om de vil det eller ej, så de lærer konsekvenserne af deres gerninger.

Slutteligt skal man gerne sætte plakaterne, så børnene ikke kan rive i dem eller flå dem ned, hvis de børn generelt er ustyrlige af natur.

More articles