Pas godt på dine omgivelser med træpleje

26 July 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis der er noget, som er oppe i tiden nu om dage, så er det, at vi skal passe så godt på naturen, som det er muligt.

Dette er også ganske korrekt, men hvis du med træpleje troede, at vi skulle til at tale om, hvordan du skal huske at kramme et træ, have det med i din aftenbøn og meditere omkring det, så er det ikke lige den indgangsvinkel, vi kommer omkring i denne artikel.

Træpleje er nemlig også, hvordan man sørger for at holde godt øje med omgivelserne, så de tager sig pæne og flotte ud.

Nogle ting såsom træer, ukrudt, slyngplanter og mere er man jo nødt til at beskære, fjerne eller helt fælde – nogle ting dør jo naturligt såsom ved alderdom, falder omkuld ved storm, får biller i sig eller sygdomme, så det dør ud.

Det er klart, at mange firmaer gør noget for de ting, som de fjerner, hvilket kan være ved at genbruge eller sørge for, at hvis de fælder ét tre et givent sted, så planter de to træer et nyt sted.

Men moderne mennesker glemmer også nogle gange, at træpleje også kan handle om sådan noget som træfældning Lyngby, og det handler ikke kun om, at kommunen måske har udset sig et område, hvor der skal fjernes træer og bygges.

Det kan jo være en smuk part, hvor der skal være pænere arealer, eller der er simpelthen gået råd i nogle træer, så de skal fældes, inden de spreder sygdomme, som kan være farlige for mennesker.

Her indvender nogle personer så, at naturen skal have lov til at gå sin naturlige gang, så vi ikke blander os i den, men er vi ikke selv en del af naturen, og er det ikke bare vores udvikling, som har gjort, at vi har mulighederne for at tilpasse os og omdanne tingene?

 

More articles