På tide at lade indvendige døre åbne den anden vej!

28 October 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Måske har du oplevet det med køleskabet, hvor du er flyttet til et nyt sted, og så oplever du, at det ikke er så belejligt, at køleskabsdøren åbner den vej, som den gjorde i den tidligere bolig.

Heldigvis kan man med de fleste modeller afmontere døren og sætte den på igen, så den åbner den anden vej, uden at man kan se, at det ikke har været sådan fra start.

De fleste køleskabe er symmetriske, når man først kigger efter, da det kun er køleskabslågerne og døren, der gør forskellen, så det kræver ikke så meget at vænne sig til, at døren åbner den anden vej – tværtimod gør man det jo for, at det gør hverdagen lettere.

Men det kan også tænkes, at man har nogle indvendige døre, som man er blevet trætte af, at de vender en given vej, så man gerne vil have dem til at åbne i en anden retning.

Gør klar til afmontering og installation igen af indvendige døre

Det kan tænkes, man har rykket rundt på indretningen i ens hjem, så det vil blive lettere, hvis man kan få en dør til at åbne den anden vej, måske flere af dem eller dem alle sammen.

Måske fik man endda sat døren op lidt for hurtigt, fordi man havde travlt, så man ikke var helt tilfreds med det endelige resultat, men så sagde man til sig selv, at man ville ordne det senere.

Her er det dog ikke lige så let at gøre som med køleskabsdøren, men det kommer især an på, hvilket eller hvilke materiale(r) den indvendige dør er lavet af.

Nogle er konstrueret til, at de godt kan ændres til, at de kan åbne den anden vej, mens det for andre er noget nær umuligt, da de ikke er lavet til det, og alle forsøg vil være til at se på den dårlige måde.

Så kan der måske ikke være andet for end at købe sig en ny dør, der åbner den rigtige vej.

More articles