Modtag alkoholbehandling på et behandlingscenter

04 February 2022 Lotte Hindsberg

editorial

I Danmark har vi en alkoholkultur som betyder at når to mennesker eller flere mødes under sociale omstændigheder er der ofte alkohol involveret og som regel er det kun acceptabelt at sige nej tak hvis man er gravid eller skal køre bil senere. Det betyder at det er nemt at få et for stort alkoholforbrug.

Hvis du ønsker at få hjælp til at få et bedre forhold til alkohol kan du vælge at få hjælp på et behandlingscenter. Du kan læse mere her behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling.

Det er muligt at få gratis og anonym råd og vejledning på et behandlingscenter. Har du brug for mere hjælp end råd og vejledning, er det stadig muligt at få hjælp, men så skal du oplyse dit cpr-nummer. Det skyldes at det er din bopælskommune der skal betale for behandlingen og juridisk skal kommunen knytte et cpr-nummer til en betaling. Hvis du ikke ønsker at opgive dit cpr-nummer er det stadig muligt at modtage behandling. Du skal blot selv betale.

alkoholbehandling

Helhedsorienteret behandling

Tidligere troede man at det var nok at behandle en alkoholiker for den fysiske afhængighed og så var den ged barberet. I dag ved man at det er langt fra nok. Det er også vigtigt at kigge på de bagvedliggende årsager til misbruget. Behandlingscenteret vil hjælpe dig med nye værktøjer, som gør det nemmere for dig at klare dagligdagens udfordringer uden at skulle ty til alkohol. 

Når behandlingen er overstået og du bliver sendt hjem, slipper behandlingstedet dig ikke 100%. Et liv som før har været fuld af alkohol og som nu skal klare sig uden kan virke tomt og ensomt. Det gør at der er en risiko at man vender tilbage til gamle vaner. Efterværnet er med til at hjælpe til at det er nemmere at holde stand og finde nye og bedre vaner.

More articles