Lav skarpt skel mellem hobby og arbejde

10 March 2020 Anders Lundtang Hansen
Lav skarpt skel mellem hobby og arbejde

Vi slår lige fast med det samme, at det skal kun er godt, hvis du evner at gøre din hobby til dit arbejde, så du virkelig kan komme til at lave det, du elsker, i det daglige – men dette er jo stadig et arbejde.

Så hvis den slags lykkes for dig, så skal du altså finde dig en anden adspredelse, som kan optage lidt af din fritid, og som helst ikke på nogen måde minder om det, du beskæftiger dig med til hverdag, som sørger for, at du kan få brød på bordet og betale regningerne.

Det er sådan set uden betydning, om det er ekstremsport, eller du bliver bidt af at samle på frimærker, men eksperterne vil nok sige, at det er sundt for de fleste mennesker, at man sørger for at have en hobby, hvor man kan få pulsen ned og slappe af.

Ellers er der jo tale om motion.

Også selvom du mener, at dit arbejde optager for meget af din tid, så er det blot endnu en advarselslampe til, at du skal tage at skrue lidt ned for krudtet på arbejdsfronten og finde dig en interesse.

Den interesse er så ikke at være sammen med familien, selvom du skal huske at gøre dette; den slags kaldes opdeling af ens fritid.

Det skal heller ikke være noget, som du påtager dig, fordi andre holder af det, men det kan være en måde at blive bidt af en interesse.

Man kan jo sagtens dele den med andre, men man skal først og fremmest selv føle, at den her hobby giver en noget udover det sædvanlige, og så skal det som bekendt på ingen måde minde en om arbejdet.

Så når du arbejder, er du på arbejde, men når du så kommer hjem, så skal du ikke tage arbejdet med hjem, men hive din hobby frem og slappe helt af med den – det er sund for dig!

 

Tjek også disse sider:

https://hobby-fritid.dk/
https://hobbyglad.dk/
https://hobbytips.dk/
https://hobbybloggen.dk/
https://hobbyråd.dk/
https://hobbyLivet.dk/
https://fritidsaktiviteten.dk/
https://Dille-Bloggen.dk/
https://naturinteresse.dk/
https://HobbyArbejde.dk/
https://Hobby-Inspiration.dk/
https://hobbyforslag.dk/

More articles