Lav et hyggehjørne i haven med højbede

23 March 2021 Lotte Hindsberg
image

editorial

Højbede er en genial opfindelse og giver dig som haveejer et utal af forskellige muligheder for at indrette din have. En af de muligheder du har er at lave en hyggekrog i haven, hurtigt og nemt og som nu kan fjerne eller flytte, hvis du får andre ideer. 

Det er nemt at sætte nogle mobile højbede op og plante nogle blomster som hurtigt vil afskærme området. Har du så senere lyst til at plante noget andet eller flytte højbedene, kan det hurtigt og nemt gøres. Det er muligt at købe nogle højbede med espalier som gør det nemt at plante nogle planter der kræver noget de kan kravle op af. 

Det sjove og spændende er også, at du kan bruge stort set alt som et højbed. Du kan vælge selv at bygge dem eller du kan købe dem. De fås blandt som runde, firkantet, trekantet eller aflange. Det gør også at det er muligt at lave løsninger, der er helt individuelle og som passer til dig og din have.

Skjul de grimme plantesække

En højbed kan være en super nem og praktisk løsning, f.eks. er mange af den bygget så de passer til en plantesæk. Det gør det nemt for dig som haveejer at skjule plantesækkene samtidig med at du hurtigt og nemt kan udskifte dem når sæsonen er færdig.

Det betyder at du slipper for at skulle hælde alt jorden ud, men i stedet blot kan tage sækken. Det er både hurtigere og nemmere og du slipper et langt stykke hen af vejen at få jord på fingrene.

Det samme gælder også de hvide flamingokasser, som mange har valgt at dyrke deres tomater og agurker i. De kan skjules i højbede, så det smukke forenes med det praktiske.

Flamingokasserne passer på samme måde til en plantesæk og højbedene er designet til at skjule dem begge.

More articles