Lædertasker bliver måske i fremtiden lavet af noget, der ligner læder

10 December 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

I gamle dage viste det virkelig klasse, hvis man ejede en lædertaske.

For det første var det de færreste, der havde råd til den slags, så hvis man kunne vise sådan en frem, så tilhørte man nok det øverste af samfundet og besad en vigtig stilling.

Havde man ligefrem flere lædertasker, så var man virkelig noget ved musikken, når man havde mulighed for at skifte dem ud efter behov.

Var man virkelig sej i endnu ældre dage, så havde man selv nedlagt et dyr, som man selv eller havde fået andre til at omdanne til en lædertaske – var det ligefrem et sjældent eller farligt dyr, så var det kodylt fedt!

Det er stadig sejt at eje lædertasker, men ikke for alle. For det er jo synd for dyrene, og med den fremtid vi går i møde, så bliver der nok færre og færre af den ægte varer.

Man skal vænne sig til kopi-læder

Med lædervarer skal man ikke blære sig af genbrug, og det kræver da også en del at skulle vedligeholde disse, hvis de skal holde sig flotte med tiden.

Men ret beset er det jo betrækket fra et levende væsen, man bærer på ens taske – eller sko, bukser og meget andet. Tænk sig, hvis man gjorde det samme med mennesker.

Derfor er det ikke i alle kredse, man skal vise det alt for stolt frem, at man har lædertasker, selvom der måske er nogle, der ligefrem sætter en stolthed i at lave dem og sælge dem.

Man argumenter for, at dyrene har levet godt – men de er jo stadig blevet slået ihjel i sidste ende.

Mange kan dog blive enige om, at sådan nogle lædertasker ser flotte ud, så måske skal man vænne sig til, at fremtiden byder på nogle lædertasker, der er af navn og ikke gavn, for de er faktisk lavet af nogle produkter, der ligner læder, men ikke er det.

More articles