Køb en vinyl, som du ikke er bekendt med kunstneren på

30 September 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er dem, som der udelukkende køber LP plader og vinyler med de kunstnere, som de holder af.

Måske er de endda så nørdede, at de forudbestiller en plade, der dårligt er blevet trykt endnu, så de kan have et sjældent eksemplar, som der kan risikere at blive mange værd, og som man måske kan sælge videre om mange år for mange penge – hvis man passer godt på den.

Andre skal lige høre musikken igennem flere gange online eller på spillesteder, førend de så meget som overvejer at kaste “så mange” penge efter det, som det kan koste for en vinyl.

Igen vælger andre måske blot at købe noget musik, som er lavet af deres familie eller venner, fordi de gerne vil støtte deres virke, selvom de ikke får hørt pladerne så meget, men de har da en autograf på dem.

Men måske skulle man også prøve at kaste sig over noget, som man ikke helt kender så godt.

Det kan blive en helt ny oplevelse med ukendt vinyl

For vi er jo gode til at prøve noget nyt, hvis vi skal lave mad, se en film i biografen eller derhjemme, og den slags betaler vi også penge for.

Og modsat maden vil den her vinyl kunne holde sig i lang tid, så man kan få glæde af den meget senere.

Og så meget koster det heller ikke for vinyler, for det behøver jo ikke være de nyeste udgivelser, som man går efter; måske hører man en god sang i radioen, og så tager man chancen og køber en vinyl med den kunstner.

Eller andre gange er der måske en tilbudsperiode eller nogle LP-plader, som der bliver sat ned i pris, så man næsten ikke kan være andet bekendt, end at man tager chancen og køber et par stykker.

Man kan jo altid give dem som gave, hvis man ikke kan lide dem.

More articles