Kan du også hænge din Flos skygarden lampe op udenfor?

27 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er eklatant forskel på, hvis du sidder på din altan, terrase eller tagterrasse, og du beslutter dig for, at udendørslyset ikke giver godt nok med lys, eller dine stearinlys er brændt ned, så du stiller en bordlampe ved vinduet, så den kan give lidt lys til de sene aftentimer, så du kan kigge ned i din bord.

Og så i det tilfælde, hvor du har – lad os tage bare et konkret tilfælde og sige, du har købt en flos skygarden lampe – en loftlampe, som du tænker, at den ville da egentlig arte sig meget pænt til at hænge udenfor ved et overdækket område.

Kan du så bare gå ud og sætte den op eller bede en elektriker om at gøre det i håb om, at den så virker gnidningsfrit?

Desværre er det ikke bare sådan ligetil.

Vi er helt med på, at en Flos Skygarden lampe i sit design kan passe udenfor, og dens lys ville også kunne klare at lyse en hel del op, men det er ikke ensbetydende med, at den er skabt til at blive brugt udenfor.

Man taler jo netop om udendørslamper som en kategori for sig, mens alle andre i teorien bliver ment som indendørslamper, selvom man ikke direkte siger det.

Problemerne kan nemlig opstå ved, som vi kender det fra Danmark så tit, at vejret skifter, så de der herlige sommerdage kan blive hurtigt forandret til torden, storm, blæst og regn, og det kan sådan en flos skygarden ikke nødvendigvis holde til.

Ofte vil der følge en forklaring med til lampen, hvordan du sætter den op, og der vil det også tit fremgå, om lampen er beregnet til at skulle kunne sættes op udenfor også.

Hvis du køber lampen brugt, så kan du jo spørge sælgeren, om vedkommende har erfaring med at have den hængende udenfor, og ellers kan du jo forhøre dig fra en kender af Flos Skygarden-lampen, om den er brugbar udenfor.

More articles