Hvorfor kontakte en bedemand?

31 May 2021 Silje Hansen

editorial

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at du skal kontakte en bedemand, når der skal planlægges en begravelse eller bisættelse. Når det er sagt, så er der dog alle gode grunde til, at det netop er denne professionelle person, du tager fat i, når den sidste afsked skal planlægges. Det forsøger vi også at gøre mere tydeligt herunder. 

Årsagerne til at du skal kontakte en bedemand

En bedemand har styr på det praktiske omkring et dødsfald

Et af de første argumenter for, at du skal kontakte en bedemand er, at vedkommende har styr på alle de praktiske ting, der måtte være i forbindelse med et dødsfald. Det gælder alt lige fra at indrykke dødsannoncer, hjælpe med at bestille gravsten og til, hvad dine muligheder er ift. økonomisk støtte til en begravelse. 

En bedemand er med til at aflaste dig 

Selvom det måske er usagt, så er det gode ved at bruge en bedemand, at vedkommende kan aflaste dig en hel del. Bedemanden kan nemlig tage sig af lige de opgaver, du måtte ønske. Det betyder også, at du kan få et større pusterum til at bearbejde det tab, du lige har oplevet. 

Få lige den afsked du måtte ønske

En tredje god grund til at kontakte en bedemand er, at han/hun kan realisere de ønsker du/den afdøde måtte have til det sidste farvel. Du har derfor også de bedste forudsætninger for at skabe en dag, som den afdøde helt sikkert ville have sat pris på. Dette er nemlig noget, som har en stor betydning for de fleste, som planlægger en begravelse.

Som du allerede har kunne læse dig frem til nu, så er der flere gode grunde til, at du bør kontakte en bedemand. Skulle du have spørgsmål eller være i tvivl om, hvilken hjælp netop du kan få, så kan du blive klogere her: https://www.krabbes.dk/.

More articles