Hvorfor du bør være medlem af en fagforening

10 March 2020 Linnea Brix Larsen

editorial

Er du på arbejdsmarkedet eller på vej til at blive færdig med studiet, kan du næppe undgå at have hørt om en fagforening. Du har i den forbindelse sikkert også overvejet, om medlemskab af en fagforening er relevant for dig, og hvorfor det overhovedet er en god idé at betale til en fagforening. Her får du de vigtigste grunde:

  • En fagforening forhandler overenskomster, der sikrer dig en fair løn og ordentlige arbejdsforhold.
  • En fagforening yder rådgivning og juridisk hjælp, hvis der skulle opstå uoverensstemmelser mellem dig og din arbejdsgiver.
  • En fagforening kan hjælpe dig med at se din ansættelseskontrakt igennem og med at forhandle bedre vilkår.
  • En fagforening tilbyder typisk forskellige kurser, der ville være langt dyrere for dig, hvis du skulle tage dem gennem en privat kursusudbyder.

Kontingentet til en fagforening kan således være rigtig godt givet ud. Især fordi et medlemskab af en fagforening giver ro i maven, og du ikke skal bekymre dig om, hvis der skulle opstå en konflikt mellem dig og din arbejdsgiver. De fleste lønmodtagere får før eller siden brug for juridisk bistand, og her kan fagforeningen ofte hjælpe.

 

 

Vælg en fagspecifik fagforening, der kender dit arbejdsfelt

Der findes både almene fagforeninger, hvor alle kan være medlem, samt mere fagspecifikke fagforeninger, der specialiserer sig inden for bestemte brancher. Har du mulighed for det, giver det rigtig god mening at vælge en fagspecifik fagforening, fordi du på den måde er sikret rådgivning og ekspertise inden for netop dit felt. Arbejder eller studerer du inden for kommunikationsfeltet, kan https://kommunikationogsprog.dk/ for eksempel være den rette fagforening for dig, imens andre fagforeninger vil være mere relevante for dig, hvis dit erhverv eller studie ligger inden for en helt anden branche. Det giver under alle omstændigheder rigtig god mening at melde dig ind i en fagforening, og der findes altid en fagforening, der passer til dig.

More articles