Hvilken yogamåtte skal jeg vælge?

31 March 2020 Sara Mortensen

editorial

Der findes mange forskellige yogamåtter på markedet i dag, mest fordi yoga er blevet enormt populært de seneste par år. Måske har du selv givet dig i kast med yoga? Eller går du måske og overvejer at starte med at dyrke yoga? Det er en meget nem og ligetil sport at starte med at dyrke – ikke at dyrke, tag ikke fejl der. Yoga er en hård sport, som kræver koncentration og øvelse, men den er nem at gå til, da alt man skal bruge, er en yogamåtte. Du kan træne hjemme i stuen til et program eller til en YouTube video. Rigtig mange starter med yoga, fordi de ikke gider at løbe en tur eller tage ned i fitnesscentret, så er yoga noget mere overskueligt. Mange dyrker også yoga, fordi det er godt for krop og sind. Det er en afslappende sport, som er hård, men stille og rolig, i forhold til at spille en håndboldkamp. 

Vælg en yogamåtte, som har den rigtige tykkelse for dig

Du kan vælge yogamåtter i forskellige tykkelser. Nogle er fx 3 millimeter og andre er fx 7 millimeter. Hvis man skal dyrke intens yoga, kan det være rart med en lidt tykkere måtte, så man har et godt og blødt underlag. Hvis man derimod kun laver balancerende øvelser, kan man sagtens bare bruge en tynd måtte. Dette er individuelt, hvad man er til, så det er en god idé at undersøge det lidt nærmere, inden du køber en yogamåtte. Mange bruger også en yogamåtte til et styrketræningsprogram, og her kan det især være godt med en lidt tykkere måtte, fordi man typisk laver lidt voldsommere øvelser end man gør i yoga, så her er det altafgørende at man har et blødt underlag at gøre det på. 

Find en yogamåtte, som er funktionel og nem at vaske

Mange yogamåtter i dag, kan man få en rem til, så man nemt kan svinge den om bag ryggen, når man er ude at cykle. Med en god rem, kan du nemt lige cykle ned til en veninde eller ned i yogastudiet med din flotte yogamåtte på ryggen. Derudover kan mange af de yogamåtter, som du finder i dag tåle maskinvask, hvilket er enormt nemt og smart. Man skal ikke tage fejl af, at man sveder en del, når man dyrker yoga. Mange sveder faktisk ret meget, fordi det er en koncentreret, men meget hård sport, hvor man tester sin udholdenhed. Derfor bliver din yogamåtte også mindre fornøjelig efter et par træninger, og her kan man sagtens vaske sin yogamåtte i hånden, men det ville jo være nemmere lige at smide den i vaskemaskinen, ikke? Og det kan du heldigvis med mange af de måtter, som du kan finde i dag. 

Til sidst er der bare at sige, at du skal finde en yogamåtte, som giver dig ro. Mange af de yogamåtter, som man kan købe i dag fra fx adidas eller Casall er i rolige, neutrale og stilrene farver, så de ikke forstyrrer for meget. Mange former for yoga foregår i stille omgivelser, hvor man skal have ro i hovedet, og der kan det være rart at have en neutral kakigrøn yogamåtte i stedet for en neongul.

More articles