Hvilken hoveddør skal du vælge?

04 October 2022 Camilla Sørensen

Dit hjem er dit slot, og yderdørene er indgangen. Det er vigtigt at vælge den rigtige type dør til dit hjem, og at sørge for, at den er lavet af kvalitetsmaterialer. Du ønsker ikke at skulle udskifte din dør igen om et par år, fordi den er begyndt at falde fra hinanden! Derfor bør du tage et kig på Klarfönster, når du skal have nye yderdøre.

men du kan naturligvis ikke bare vælge hoveddør efter forgodtbefindende. Du skal overveje flere forskellige ting – først og fremmest stilen på din dør i forhold til resten af ejendommen.

Læs med herunder, hvor vi dykker ned i, hvad du med fordel kan overveje, inden du bestiller en ny hoveddør.

Ytterdörrar

Tænk på stilen

Der er nogle få ting, du bør huske på, når du vælger en ny hoveddør. For det første skal du overveje stilen på dit hjem, og hvad der ville passe til det. Du ønsker f.eks. ikke en prangende, moderne dør på et hus i traditionel stil. Men hvad ønsker du så? En trædør med fyldninger? Glasruder? Noget helt fjerde? Tag et godt kig på dit hus og dine vinduer og find ud af, hvad der passer til.

Overvej klimaet

Du skal også tænke på klimaet i det område, hvor du bor, når du vælger en yderdør. Hvis du bor et sted med strenge vintre, har du brug for en dør, der kan modstå kulden og elementerne. Det betyder, at du skal kigge efter noget, der er lavet af massivt træ eller kompositmaterialer. Men hvis du bor et sted med et mere i et moderat klima har du lidt mere spillerum med hensyn til, hvilken type dør du vælger.

Du skal også tænke på, hvor meget sollys der rammer din hoveddør. Hvis din dør er i direkte sollys hele dagen, vil den falme og misfarve med tiden. Så du bør måske overveje et materiale, der ikke vil vise skrammer fra tidens tand.

More articles