Hvad vil det sige at stå i hus til halsen?

10 March 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Udtrykket i overskriften her er faktisk en omskrivning af et andet dansk udtryk, hvor man erstatter “hus” med et ord, der lugter lidt mere og oftest er at finde på toilettet – ergo er det ikke noget godt at stå i dette til halsen.

Men når man så står med hus til halsen, så burde det vel være noget godt, for vi kan jo alle godt lide at have tag over hovedet og have et sted at bo, ikke sandt?

Den korte forklaring er: jo, bestemt, men der kan følge problematikker med, som man ikke altid har set komme, eller disse problematikker kan komme så langt ude i fremtiden, at man glemmer at lægge en slagplan for, hvad man skal gøre, eller man håber, det løser sig selv – og så går det i en helt anden retning.

Derfor er overskriften her også titlen på et TV-program, hvor nogle eksperter forsøger at hjælpe sagesløse mennesker, der af den ene eller anden årsag står med problemer i deres boligsituation.

Hvad kunne disse situationer så være, spørger du måske dig selv, så du selv kan undgå at ende i samme redelighed, om du har et hus eller overvejer at anskaffe dig et?

Det er flere forskellige ting, og vi kan ikke nå at komme ind på dem alle sammen i dette indlæg, men vi vil alligevel lige fremhæve nogle af de vigtigste.

Man kan ende med at ende i så meget gæld, at ens hus skal på tvangsauktion. Som du nok kan regne dig frem til, så er der nogle mellemregninger her, som vi ikke kan nå at udpensle.

Måske opdager man nogle fejl og mangler ved huset, der gør, at man ikke kan få det solgt igen.

Angående salgssituationen så kan det også tænkes, at man ender med at finde en ny bolig, mens ens forrige er sat til salg, og så står man med to huslejer at betale.

Det handler alt sammen om planlægning – og en anelse held – for ikke at ende her.

Tjek også disse sider:

https://husblog.dk/
https://have-hus.dk/
https://husglad.dk/
https://hus-tips.dk/
https://nytomhuse.dk/
https://NytByg.dk/
https://HusInspiration.dk/
https://ByggeTeknisk.dk/
https://hushaveideer.dk/
https://idetilhjemmet.dk/
https://ideertilhuset.dk/
https://forslagtilhjemmet.dk/

More articles