Hvad laver en vicevært?

16 March 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Hvis du bor i en etageejendom, hvad enten det er en almen boligblok eller en ejerlejlighed er der en vicevært tilknyttet, som tager sig af de forskellige opgaver, der er i en bygning. Det er et stort antal meget forskellige opgaver en vicevært varetager. Han er den der kender bygningen og ofte også dens beboer bedst. Det er ham der vasker trapper og rydder sne og ordner små reparationer rundt omkring, men det er også ham der kommer ind i mange af beboernes boliger og får et indblik i deres liv. På godt og ondt. Derfor er det ikke helt enkelt at sige, hvad en vicevært laver.

Valg af vicevært

Som skrevet skal en vicevært bestride mange forskellige kvaliteter, både praktiske og sociale for at blive en god vicevært og derfor er det ikke ligegyldigt, hvem der varetager opgaven. Uanset om i har en selvstændig vicevært eller har en aftale med en ejendomsservice. 

Uanset om i har valgt den ene eller anden løsning, bør i som bestyrelse have en klar ide om hvilke opgaver jeres vicevært skal varetage, men også hvilke personlige kvaliteter, det er nødvendigt for personen, at have for at kunne udføre sit job i jeres ejendom.

Valg af ejendomsservice

Hvis i har valgt at benytte jer af en ejendomsservice, er det en god ide at snakke med flere firmaer før i beslutter jer for et. Det er vigtigt at have i mente, hvilken type vicevært i har brug for og hvilke opgaver i forventer at han skal kunne løse. Få også et par referencer fra eksisterende og gamle kunder og hør om de har været glade for firmaet. Husk også at sikre jer at aftalen er tilstrækkelig løs til, at det er muligt at få løst opgaver, der opstår løbende og som ikke har været til at forudse.

More articles