Husk den vigtige tinglysning af fast ejendom

03 May 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Når du skal købe fast ejendom, og det er uanset om det er en ejerlejlighed, et hus, et sommerhus eller en ejendom, der skal bruges til erhverv, kan du med fordel hyre en bogligadvokat, f.eks. eBoligadvokat. En boligadvokat er en jurist, der har køb og salg af fast ejendom som speciale.

Det betyder at du får ekspertrådgivning i forbindelse med dit boligkøb og der kan være mange penge at spare ved at få hjælp og dertil skal ligges at du kan spare meget tid og bekymringer under forløbet. 

eboligadvokat

Den vigtige tinglysning

Et af de steder, hvor du med fordel kan gøre brug af din boligadvokat, er når der skal forhandles. Både med banken og med sælger. Begge steder kan der være mange penge at spare, ved at have en erfaren forhandler. 

Mange har en stor respekt for banken og tror, at bankrådgiveren vil rådgive ud fra hvad der er bedst for dig. De glemmer at han er ansat af banken og derfor er det hans job at sikre, at banken får den bedste handel. Ved at få to professionelle til at forhandle sikre du dig den bedste handel og selv små fordele til din side, vil over en periode på 30 år betyde mange penge. Det gælder selvfølgelig også, når der skal forhandles med sælger.

Når der laves en købsaftale, skal der laves et skøde. Det skøde skal tinglyses og som køber er din bolig først din, når skødet er tinglyst. Indtil da kan sælgers kreditorer tage pant i boligen. Det gælder også selvom du for længst er flyttet ind. Du kan med fordel få din boligadvokat til at udfærdige skødet og få det sendt til tinglysning hos Tinglysningsretten. Hvis det ikke er lavet korrekt, vil det blive sendt retur og det vil tage længere tid. I dag foregår tinglysning online.

More articles