Hold dit tag i god stand

01 April 2022 Niels Geckler

editorial

Taget på din bolig har en meget vigtig funktion i at holde vind, vand og vejr ude. Sørg for at holde dit tag i god stand og få hjælp til tagrenovering på Fyn.

Klimaskærmen, der udgøres af ydermure, døre, vinduer og ikke mindst taget på huset, er det der holder vind, vand og kulde ude af boligen. I det meget omskiftelige danske klima er det vigtigt at vedligeholde klimaskærmen og foretage de løbende reparationer og renoveringer, der er nødvendige. Ofte vil skaderne bare blive større og dyrere at reparere, hvis du udskyder det.

For eksempel skal du løbende holde godt øje med dit tags tilstand. Der kan opstå sprækker, falde tagsten ag, plader kan flække eller begynde at smuldre. Og hvis der først trænger fugt ind i de underliggende konstruktioner af træ, så risikerer du hurtigt at få skader i form af mug og råd. Hvis først selve tagkonstruktionen er angrebet kan det være nødvendigt med en større renovering, som skal foretages af en tømrer med forstand på tagkonstruktioner.

tagrenovering

Taget holder ikke evigt – hvornår skal dit tag skiftes?

Selv om du er god til at passe på taget på din bolig og sørger for løbende at udbedre de småskader der opstår, tjekker for revner og løse sten, vedligeholder understrygningen og så videre, så vil du nå et punkt, hvor det er nødvendigt at skifte taget helt ud. På et tidspunkt kan det simpelthen ikke længere betale sig at reparer på de gamle dele længere.

De røde teglsten er pupolære og udbredte i Danmark, men det er ikke den eneste mulighed, når du skal have lagt nyt tag. Der findes forskellige slags tagplader, der er en billigere løsning end de kendte røde teglsten, men du kan også få flotte glaserede sorte teglsten. De glaserede sten passer dog ikke til alle huse, så du skal sørge for at tænke husets samlede udseende ind, når du vælger nyt tag.

More articles