Har du brug for alkoholbehandling?

03 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Der er mange som har et alkoholmisbrug, nu hvor alkohol er tilgængeligt og lovligt stort set verden over, er der også mange som ender i en afhængighed af rusmidlet. Danmark er kendt for at have et stort alkohol indtag, et af de største i verden faktisk. Derfor er der også mange som ender ud i et misbrug.

Følg med her og se hvordan en alkoholbehandling kan se ud.

alkoholbehandling

Alkoholbehandling og efterbehandling

Alkoholbehandling kan foregå på mange måder, men er typisk bestående af møder og mål som man skal opnå. Alkohol kan påvirke hele familien, og det er derfor vigtigt at få styr på den del, inden det er for sent. Under alkoholbehandlingen vil der typisk være undervisning og foredrag inden for området, der vil være gruppesamtaler og diskussioner omkring ens problemer og andet der kan påvirke en til at handle som man gør.

Der vil også være samtaler med alkoholrådgivere samt opgaveløsninger for personen i alkoholbehandling. Det foregår i små hold cirka 6-8 deltagere, behandlingen ligger typisk efter arbejdstid så alle har mulighed for at deltage.

Uddannet personale

De fleste som varetager møderne er uddannet alkoholrådgivere, så de personer der deltager får den bedste løsning som muligt. De er også typisk personer som selv har haft problemer med alkohol i fortiden, så de har personlig erfaring med misbruget. Derfor vil der også være en stor forståelse og empati til møderne.

Kontakt et behandlingscenter.

Hvis du har et alkohol problem, eller kender en der har et alkoholproblem. Så vil det være en god ide at kontakte et behandlingscenter inden det er for sent. For at finde et alkoholbehandlingscenter kan du prøve at søge på internettet efter nogen der kan hjælpe.

Du kan for eksempel skrive “alkoholbehandling i Rødovre” og indtaste dit givne område. Du kan også benytte et link vi har fundet frem, for at være behjælpelig: behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling.

More articles