Gulvafhøvling og efterbehandling – alt du skal vide

06 May 2019 Kamilla Sonne

editorial

Har du kigget på dine gulve og tænkt, at de godt kunne trænge til en kærlig hånd? Men er du i tvivl om, hvad der er den rigtige løsning? Man kan efterhånden gøre mange forskellige ting ved sit trægulv for at pleje det, men hvad der er det rigtige for dig, er helt afhængigt af udseendet på dit gulv. Er overfladen blevet lidt træt og slidt, men er den ellers fin at se på, er en gulvafslibning ofte nok. Men hvis du har et meget slidt trægulv, som fx har hakker, ridser og mærker fra møbler, børn og dyr, er en gulvafhøvling det rigtige valg. Her fjerner man nemlig mere af træet, så man får selv de dybe og tydelige skader væk.

Så godt som nyt

Selvom dit gulv er meget medtaget, er det ikke sikkert, at det er nødvendigt at lægge et nyt gulv. Hvis man i stedet foretager en gulvafhøvling og udfører en efterbehandling, vil man få et gulv, der ser ud som nyt – men med langt mindre besvær og til en billigere pris. Samtidig får man et holdbart og smukt resultat, som er modstandsdygtigt og kan holde i mange år. Derfor er der god grund til at overveje en gulvafhøvling i Hillerød, hvis ens gulve ser meget slidte ud. Prisen på en afhøvling er naturligvis afhængig af mange ting, blandt andet typen af gulv og arealet. Du kan allerede nu bestille et uforpligtende tilbud på en gulvafhøvling og blive klogere på, hvad det ville koste for dig.

Hvilken efterbehandling er bedst?

Når man har afhøvlet gulvene, kan man efterbehandle med enten olie, lak eller sæbe. Hvad man vælger, er helt afhængigt af ens personlige præferencer. Man kan derfor ikke sige, at noget er bedre end andet. De giver forskellige udseender og kræver varierende grad af vedligeholdelse. Får du udført din afhøvling af en professionel fagmand, kan du også få vejledning om valg af efterbehandling.

More articles