Gulvafhøvling af flere typer træguvle

20 March 2020 Anders Lundtang Hansen

editorial

Afhøvling af gulve kan komme på tale, når gulvet er lavet af træ, for er det af beton, fliser, cement eller et andet fast element, så kan man ikke bruge de samme remedier til at glatte overfladen ud og gøre den pæn igen.

Der skal man have noget større værktøj i brug og rensende objekter, hvor man næsten er nået derhen, hvor det bedre kan svare sig at lægge et nyt gulv, hvis det skal tage sig fint ud igen – specielt hvis man har misligeholdt det længe.

Nu ser man mest beton og cement i industrien eller i kælderummene, og det er da også her, man lader gulvene passe sig selv, da man ikke skal bo dernede, i hvert fald ikke særligt ofte, så man kan leve med, at gulvet ikke tager sig så fint ud hele tiden.

Men den misligeholdelse kan så også gøre, at gulvet hurtigt bliver så medtaget, at man ikke kan rense og fikse gulvet igen, uden man kommer til at slide så meget ved det, at man alligevel skal have lagt et nyt gulv.

Fliser ser man mest på badeværelset med videre af samme art, og her handler det i lige så høj grad om, at man husker at gøre lokalet rent efter endt badning og med jævne mellemrum husker at rense det helt i bund.

Men angående en gulvafhøvling af trægulve bliver der nogle gange spurgt, om man kan høvle alle typer af gulve ned, så længe de er lavet af træ.

Som udgangspunkt kan man godt dette, det kommer mest an på, hvor medtaget træet her, hvilken forfatning det er i, så det kan afhænge af, om man skal bruge en grov eller lettere afhøvling.

Nogle gange er træet allerede blevet høvlet ned så mange gange før, at man ikke kan høvle det mere, uden man fjerner det sidste af gulvet, eller også er trægulvet så mørnet, at man lige så godt kan fjerne gulvet og lægge et nyt.

More articles