Glæd familien med en lækker risotto

14 March 2019 Søren Black

editorial

Nem hovedret eller lækkert tilbehør

Risotto er den nemme ret, du hurtigt kan bikse sammen, så familien får et velsmagende måltid på deres tallerkener. Retten er en italiensk klassiker, der skal være blød, cremet og serveres rygende varm. Risotto serveres oftest med hvidvin, parmesanost og varierende fyld. Herhjemme fungerer Risotto for det meste som en hovedret, der kan varieres i det uendelige alt efter hvor sund en ret, du ønsker. Du kan eksempelvis erstatte hvidvinen med bouillon, så du får en ret helt uden alkohol. Risotto er en forholdsvis tung ret, og det er nok derfor danskerne spiser den som hovedret. Men retten kan faktisk også fungere som glimrende tilbehør til kødretter som for eksempel kylling, andebryst eller koteletter.

Risotto i 50 forskellige udgaver

Der findes ikke noget, der hedder den perfekte risotto, da retten som sagt kan varieres alt efter temperament. Hos Alletiders Kogebog finder du mere end 50 forskellige varianter af lækre risotto-opskrifter. Det er for eksempel muligt at finde opskrifter på pølserisotto, forårsrisotto eller risotto med kylling. Risotto kan også laves vegetarisk, hvor kødet er erstattet af svampe, porrer eller æbler. Endelig kan du også give din risotto et maritimt præg ved at putte fisk eller skaldyr i retten. Alle de mange varianter af risotto, finder du opskrifter på i Alletiders Kogebog.

Kom sikkert i havn med din risotto

Risotto er den smarte italienske ret, du kan putte næsten alting i, og så er succesen ellers hjemme. Retten er velegnet til de dage, hvor du bare har lyst til at stå i køkkenet og røre rundt i en gryde på en stille og afslappende måde. Mens du så rører rundt i din risotto, kan du samtidig kigge over på din smartphone eller tablet, hvor din risottoopskrift fra Alletiders Kogebog lyser op, som det fyrtårn, der får din madlavning sikkert i havn.

More articles