Gin er meget mere end smagen af gran

17 March 2020 Heidi Kirkebække
Gin er meget mere end smagen af gran

Forbinder du også gin med en ærgerlig smag af grannåle og dårlig tonic? Sådan havde jeg det, indtil jeg for et par år siden smagte en god gin med en lækker tonic, is og en skive agurk. Jeg fandt ud af, at gin er mange ting – og tonic ligeså. Og jeg anbefaler med glæde alle at give gin en chance. Også dem, som ikke orker smagen af juletræ midt i maj.

Hvis du ikke har lyst til at investere i flere forskellige flasker, som du ikke kender, kan en ginsmagning anbefales. Her får du mulighed for at smage på flere forskellige varianter af den populære drik og finde din favorit, inden du køber.  

Navnet “Gin” kommer af det franske ord genièvre, som betyder enebær, og de små mørke bær er en essentiel ingrediens i den alkoholiske drik. Gin fremstilles af en smagsneutral alkohol, som tilsættes smagsgivere. Udover enebær som den dominerende kan gin smagssættes med alt fra vindruer til majs, malt, honning, citrusfrugt, lakridsrod eller vanilje. Derfor findes gin i et utal af typer og smagsvarianter. Fælles for dem er en alkoholprocent på minimum 37,5.

Gin er kendt som en drink fra England, men i dag produceres den i lande over det meste af verden. Alene her i Danmark har vi mindst 30 destillerier, som producerer gin. Langt de fleste danske gindestillerier er mikrodestillerier, og de producerer alle mere end een variant af den populære drik. Så det er nemt at regne ud, at der er et utal af typer og smage at gå på opdagelse i, hvis man er nysgerrig.

I øvrigt…: Jeg kan lide min Gin & Tonic med en skive agurk. Men den mere klassiske limeskive er også lækker. Eller måske et basilikumblad. Kun fantasien og dine smagsløg sætter grænser. Desuden bruges gin i drinks som dry Martini og Tom Collins og i cocktails som for eksempel Long Island Iced Tea.

More articles