Forskellige alkoholbehandlinger

08 February 2022 Steffen Hansen

editorial

Hvis man har et problem med alkohol, så findes der mange forskellige behandlingsmetoder alt efter sin situation, hvis man det står meget slemt til kan det være en anden type behandling, en hvis det er en mindre form for afhængighed. I nogen tilfælde kan man ikke bare stoppe med at drikke alkohol fra den ene dag til den anden og derfor kræver det i nogen tilfælde at man skal under opsyn, i andre tilfælde har man stadig mulighed for at passe sin dagligdag. Læs med her hvis du ønsker at vide mere omkring forskellige behandlinger.

alkoholbehandling

Udredning og afrusning

Til at starte med bliver det vurderet hvor slemt det står til. Der vil blive foretaget lægetjek og blodprøver for at se de fysiske og psykiske problematikker der kan være tilstede. Derudover bliver det også vurderet hvordan der skal tages hånd om behandlingen. Hvis der er behov for en abstinensbehandling bliver dette foretaget ved at man dagligt bliver tilset af en læge, sygeplejersker og eventuelt andet sundhedspersonale.

Døgnbehandling

Under døgn behandlingen bliver der arbejdet intensivt med de mekanismer og tankemønstrer der ligger til den adfærd bag alkoholmisbruget. Man kommer blandt andet gennem undervisning, gruppediskussioner og individuelle samtaler med en rådgiver man får tildelt. Det er til formål at give en selvindsigt og de redskaber der skal bruges for at have en god og ædru hverdag.

Ambulant behandling

Hvis der er et behov for det, kan der i nogen tilfælde være kombineret et døgnbehandlingsforløb med et ambulant forløb, hvor man så får en intensiv støtte i den første periode efter man er færdig med døgnbehandlingen. Den ambulante alkoholbehandling har sådan set samme formål, man kan bare passe sit arbejde og bo derhjemme i mens behandlingen foregår. Du kan kontakte forskellige behandlingscentre til at hjælpe dig med de problematikker du har i hverdagen. Du kan kontakte et behandlingscenter via dette link: https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

 

More articles