Fliserens – hvad skal du være opmærksom på? Find din fagmand i Aalborg

26 October 2022 Thomas Bentsen

editorial

Fliserne er et populært valg på terrassen eller i indkørslen. De giver et flot og elegant udtryk, og er nemme at holde rene. Der kan dog opstå problemer med fliserne, hvis ikke de bliver behandlet ordentligt. I denne artikel vil vi give dig en guide til, hvad du skal være opmærksom på ved fliserens og algebekæmpelse.

fliserens

Først og fremmest er det vigtigt, at du fejer eller støvsuger dine fliser regelmæssigt. Dette vil forhindre, at snavs og støv ophobes og får fliserne til at se kedelige ud. Hvis du har alger på dine fliser, kan du bruge en børste til at skrubbe dem af med. Pas på, at du ikke bruger for meget kraft, da det kan beskadige fliserne. Du kan også købe produkter, der er specielt beregnet til at bekæmpe alger, eller du kan hyre en professionel algebekæmper til at ordne sagerne for dig.

Flisepest er et andet problem, der kan opstå. Flisepest er en lille organisme, som også kaldes lav. Hvis du bemærker huller i dine fuger, er det sandsynligt, at du har flisepest. De kan fjernes med et særligt fliserensemiddel. Hvis problemet fortsætter, skal du muligvis udskifte de berørte fliser.

Du kan altid kontakte din lokale professionelle fagmand indenfor fliserens i Aalborg, hvis du er i tvivl.

 

Giv dine gamle fliser nyt liv

Gamle fliser kan ofte komme til at se ud som nye fliser, hvis de rengøres korrekt. Den bedste måde at rengøre gamle fliser på er at bruge en damprenser eller en højtryksrenser. Dette vil fjerne alt snavs og skidt fra fliserne, så de kommer til at se så godt som nye ud. Vær dog forsigtig og sørg for at følge producentens anvisninger.

Endelig kan du overveje at imprægnere dine fliser. Vandtætning er med til at beskytte dine fliser mod vandskader og gør dem lettere at rengøre. Du kan købe produkter, der er specielt beregnet til dette formål, eller du kan lade din professionelle fagmand bruge en fugemasse. Dette vil skabe en barriere, der forhindrer vand i at sive ind i fliserne og forårsage skader.

Ved at følge disse tips kan du holde dine fliser i god stand i mange år fremover.

More articles