Find møbler fra Nanna Ditzel online

28 July 2019 Astrid Pedersen

editorial

Inden for dansk og skandinavisk design finder vi mange ikoner og koryfæer med rødder i Danmark. Og vi kommer ikke uden om Nanna Ditzel, som indiskutabelt satte sit helt eget unikke præg på møbelscenen og igennem den sidste halvdel af det forrige århundrede.

Hvem var Nanna Ditzel?

Dansk designs grand old lady, Nanna Ditzel, har i årtier bjergtaget det danske, skandinaviske og globale design publikum med sine formidable og nyskabende designs. Nanna Ditzel er født i 1923, og blev færdig uddannet fra dels Kunsthåndværkerskolen som møbelsnedker og siden Kunstakademiets Arkitektskole. Hun dannede par med Jørgen Ditzel, og de to designede i de tidlige halvtredsere smykker fra Georg Jensen samt prisvindende møbler og tekstiler. Nanna Ditzel fortsatte efter mandens død på selvstændig basis som møbel designer.

Nanna Ditzel er især berømt som værerende eksponent for den postmodernistiske design tankegang, som florerede i tidsånden i halvtredserne og tresserne. Kreativitet og innovation var nøgleordene i Nanna Ditzels formgivning og produktion, på linje med funktionalitet og et humanistisk udgangspunkt. Filosofien bag Nanna Ditzels formgivning var altid mennesket i centrum – de smukke møbler skal i lige så høj grad klæde de mennesker, som anvender dem, som det rum i hvilket de er placeret.

Den velovervejede tilgang til formgivning, og den succesfulde skabelse af den perfekte syntese af disse udgangspunkter, gav anledning til en del fortjenst medaljer i form af internationalt anerkendelse og et hav af særdeles prestige fyldte priser.

Find møbler og brugskunst fra Nanna Ditzel hos Design Klassiker Shop

Er du interesseret i at vide mere om Nanna Ditzel, eller måske endda erhverve dig et eller flere af hendes unikke designs, kan du med fordel besøge Design Klassiker Shop online.

Hos Design Klassiker Shop finder du et bredt udvalg af de klassiske og tidløse Nanna Ditzel møbler. Se dem alle på https://designklassikershop.dk/shop/nanna-ditzel-4s1.html 

More articles