Find den øjenskygge, der passer til dig

17 April 2020 Marie Pedersen
Find den øjenskygge, der passer til dig

Øjenskygge er med til at give dit makeuplook farve og kan fremhæve dine øjne. At lægge perfekt makeup kræver øvelse, og når det gælder makeup, er det bl.a. vigtigt at du kender din egen hudtype. Det skyldes at makeup kan være udviklet til en bestemt hudtype, (f.eks. tør eller fedtet) og det er derfor vigtigt at vide, hvilken type makeup du bør bruge, for at opnå det optimale resultat.

For at sikre, at din øjenskygge holder hele dagen, kan du med fordel anvende en primer, som påføres øjenlåget inden øjenskyggen. Der findes primers til både fedtet og tør hud.

Øjenskygge findes både i pudderform, i flydende form, som creme, eller som løse pigmenter. Her er det et spørgsmål om personlig præference, og om at prøve sig frem, for at finde den bedste øjenskygge.

Når du har fundet de produkter, der passer til dig, kan du for alvor begynde at eksperimentere med forskellige udtryk. Vil du skabe et dramatisk look, kan du bruge mørke farver, og du behøver ikke kun at holde dig til selve øjenlåget. Fører du øjenskyggen ned under den yderste halvdel af øjet, kan du virkelig indramme og fremhæve selve øjet. Hertil vil eyeliner med cat eye effekt virkelig kunne skabe et elegant, dramatisk og dragende look.

Et mere naturligt look vil du kunne skabe ved at bruge brunlige samt hudfarvede nuancer. Ved at bruge en lys nuance på den inderste halvdel af øjenlåget, og en mørkere nuance på den yderste del, kan du få øjet til at virke lidt større.

Når du har lagt din øjenskygge, så vær opmærksom på at din mascara ikke rammer dit øjenlåg. Er dine øjenvipper meget lange, kan det være en fordel at holde øjet halvt lukket i et par sekunder, for at undgå at du får sorte prikker på din øjenskygge.

More articles