Få køberrådgivning af din boligadvokat

03 May 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Er det første gang du skal købe en ny bolig, eller er det længe siden kan du med fordel starte med at ansætte en boligadvokat. En boligadvokat er en jurist med speciale i køb og salg af bolig. Han vil derfor kunne råde dig, så du får købt den bedst mulige bolig. Det kunne f.eks. være eboligadvokat.dk.

Han vil kunne rådgive dig både før du køber, under købet og efterfølgende. Til at starte med kan din boligadvokat undersøge om der er lokalplaner for det område, hvor du overvejer at købe din næste bolig. Det kan være planer der påvirker din lyst til at købe, både positivt som negativt. En ny skole i nærområdet kan være positivt, en motorvej i baghaven, knap så meget.

eboligadvokat

Banken og din boligadvokat

Når det kommer til at forhandle med banken, kan du med fordel starte med at få rådgivning af din boligadvokat. Han vil kunne rådgive dig til hvordan du forhandler med banken, hvad du kan forvente. Hvis du da ikke ønsker at lade din boligadvokat stå for forhandlingerne. Noget han som regel har stor erfaring med.

Din boligadvokat kan også komme med forslag til andre banker eller afdelinger, du med fordel også kan forhandle dit boliglån med. Der kan være mange penge at spare ved at komme velforberedt til forhandlinger med banken. 

Din boligadvokat kan også råde dig, når du kigger på boliger. En ejendomsmægler er sælgers mand, så han vil fremhæve boligens bedre sider og her kan din boligadvokat sikre, at du ved alt hvad du skal vide om boligen inden du køber den. 

Din advokat kan også sikre dig, at du når du har forhandlet med sælger om betingelserne, at aftalen er i orden. Hvis han ikke er med til forhandlingerne, så husk at sikre dig et forbehold i købsaftalen, at den først er gyldig, når din advokat har godkendt aftalen.

More articles