Få hjælp af din boligadvokat ved køb af andelsbolig

03 May 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Går du med planer om at købe en andelsbolig, er der flere gode grunde til at få hjælp af en boligadvokat. En af årsagerne er at mange andelsboliger sælges med et beløb under bordet, hvilke er ulovligt og kan medføre fængselsstraf. 

En anden årsag er at det er vigtigt at få en god indsigt i andelsforeningens økonomi, så du ikke risikere at komme til at hæfte for en dårlig økonomi. Uanset om det er det ene eller andet kan du med fordel få råd og vejledning af din eboligadvokat.dk.   

eboligadvokat

Andels- eller ejerbolig

Når du skal købe en bolig, skal du overveje om det skal være en andel eller ejerbolig. Der er fordele og ulemper ved begge.

Ved at købe en andelsbolig skal du som udgangspunkt tage et lån i banken, hvilke som udgangspunkt er dyrere end et realkreditlån. Som udgangspunkt er lånet dog mindre end ved et lån i en ejerbolig. Derudover er sammenholdet ofte tættere i en andelsforening. Det betyder at du skal være redde til at have et tættere forhold til dine naboer. I skal som udgangspunkt mødes til at snakke om hvilken vej jeres andelsforening skal tage. I vil mødes til arbejdsdage, hvor i ordner gården og andre praktiske opgaver til fordel for jeres forening.

Om det er en fordel eller ulempe at købe det ene eller andet kan du med fordel få råd og vejledning af din boligadvokat. Han vil kunne læse foreningens regler igennem og undersøge deres økonomi. Nogle foreninger ser som udgangspunkt ud som et fantastisk køb, men når man undersøger foreningens økonomi, er det en dårlig forretning. Det er blandt andet her at din advokat kan hjælpe dig. Beslutter du dig for at købe kan han hjælpe dig med at forhandle med banken og lave de nødvendige juridiske papirer, der gør at du overtager andelsboligen.

More articles