Få flot gulv på ny med en gulvafslibning

28 August 2019 Astrid Pedersen

editorial

Skal det gamle trægulv shines op – og har du i den forbindelse gået og overvejet en gulvafhøvling? Så skal du nok først tage træværket grundigt i øjesyn. Det er slet ikke sikkert, at det er nødvendigt med en så gennemgribende behandling. Er dit trægulv plant, jævnt og intakt, er det med stor sandsynlighed fuldt ud tilstrækkeligt med en grundig gulvafslibning.

Hvad er forskellen på en gulvafhøvling og en gulvafslibning?

Gulvafhøvling og gulvafslibning er to temmelig forskellige behandlinger, omend målet et der samme: Et jævn og ensartet trægulv uden pletter, ridser, skrammer og misfarvning. Men hvor en gulvafslibning anvender sandpapir til på skånsom vis at fjerne de grimme og skæmmende skønhedspletter i gulvets overflade, gås der ved en gulvafhøvling anderledes voldsomt til værks.

En maskine til gulvafhøvling er påmonteret en roterende valse, hvis små, skarpe knivskær skræller det øverste lag af gulvet. Således kan en gulvafhøvling være behjælpelig i situationer, hvor gulvet er dækket af lak eller fernis, eller hvor der er dybe skader i træværket. En gulvafslibning kan der imod sagtens anvendes, hvor skaderne kun er overfladiske. Ved en gulvafslibning fjernes de øverste millimeter af gulvets overflade ved hjælp af forskellige typer sandpapir – og der er derfor tale om en langt mere skånsom behandling.

Da de fleste misfarvninger, småskrammer og ridser sjældent stikker dybere end et par millimeter, kan gulvet således blive rigtig flot med en gulvafslibning frem for en gulvafhøvling. Og med den rette efterbehandling kan dit gamle, slidte trægulv faktisk komme til at stå som nyt igen.

Få et godt tilbud på en grundig og effektiv gulvafslibning

Hvis du ønsker det smukkeste og mest ensartede resultat af en gulvafslibning, bør du overlade denne opgave til en faglært håndværker. En dygtig gulvmand med erfaring og ekspertise kan garantere dig et flot og langtidsholdbart resultat. Du kan finde ham på http://jigulvservice.dk/ 

More articles