Få en mentalt sund livsstil med hjælp fra en psykolog

10 March 2020 Astrid Pedersen
Få en mentalt sund livsstil med hjælp fra en psykolog

Går du og overvejer at opsøge terapeutisk behandling? Så kan du med fordel læse videre her.

Hvilken psykolog eller psykoterapeut skal jeg vælge?

Når du skal vælge den terapeut, som skal hjælpe dig med alvorlige kriser i dit liv, bør du vælge en person med den rette uddannelse og faglige baggrund. Dit psykiske velbefindende er alt for skrøbeligt og dyrebart til at blive overladt i hænderne på en amatør, som i værste fald kan gøre ont værre.

Hvis du vil være helt sikker på, at din behandler kan hjælpe dig på den rette måde, bør du således vælge en autoriseret psykolog. En autoriseret psykolog er en person, som – foruden sin kandidat uddannelse i psykologi fra universitetet – er i besiddelse af en autorisation udstedt af Dansk Psykolog Forening. Denne autorisation er din garanti for en behandler, som er underlagt de etiske og professionelle retningslinjer udstukket af denne organisation.

En autoriseret psykolog, som er medlem af Dansk Psykolog Forening, modtager løbende supervision og monitorering i foreningens regi. Du kan således være helt tryg, når du vælger en autoriseret psykolog som din behandler.

Hvordan kan en autoriseret psykolog hjælpe mig?

En autoriseret psykolog er i kraft af sin uddannelsesfaglige baggrund og sin praktiske erfaring særdeles godt rustet til at hjælpe dig med dine problemstillinger. Langt de fleste praktiserende psykologer har et langt arbejdsliv bag sig på eksempelvis hospitaler, klinikker eller andre offentlige institutioner, og har ofte ”stået i lære” hos andre fagpersoner.

Som autoriseret psykolog med egen klinik har man således et stort erfarings grundlag hvorpå man kan bygge sin praksis. Dette betyder, at du hos en autoriseret psykolog kan forvente hjælp i forbindelse med livskriser, depression, stress, angst lidelser og andre dårligdomme, som kan forårsage ondt i livet. Og samtidig kan du bruge psykolog sessioner som et led i din selvudvikling.

Hvis du ønsker at vide mere om hvad psykolog behandling kan gøre for dig, kan du læse videre på sundhedsliv.dk

Tjek også disse sider:

https://sundhedsliv.dk/
https://livsstilsblog.dk/
https://sund-blog.dk/
https://liv-sundhed.dk/
https://sund-rask.dk/
https://TraenForlivet.dk/
https://SundhedTraening.dk/
https://SundeOs.dk/
https://SundesteLiv.dk/
https://SundesteBlog.dk/
https://SundesteStil.dk/
https://forslagtilsundhed.dk/

More articles