Få effektiv alkoholafvænning med en professionel behandling

13 November 2018 Astrid Pedersen

editorial

Har du erkendt dit alkoholmisbrug, og er du på udkig efter en behandlingsform, som kan hjælpe dig tilbage til livet igen? Så kan du med fordel læse med her, hvor du kan få mere at vide om, hvordan du skal vælge din alkoholbehandling.

Hvilken alkoholbehandling er den mest effektive?

Når du leder efter en effektiv alkoholbehandling, som også har en virkning på langt sigt, bør du ikke tage hvad som helst for pålydende. Du bør først og fremmeste gå efter behandlingscentre, som tilbyder ophold under behandlingen. Hvis du som misbruger under behandlingen bliver i det miljø, hvor dit misbrug udspiller sig, er der øget risiko for, at behandlingen ikke virker. Enten vil du snyde under behandlingen. Som misbruger er man tilbøjelig til at lyve overfor såvel sig selv som over for resten af verden (”Et enkelt glas skader vel ikke, og de andre behøver ikke at vide noget om dét”), og derfor stiger sandsynligheden for, at du falder tilbage i afhængigheden efter endt behandling.

Du bør heller ikke lade dig lokke af nemme løsninger som for eksempel behandlinger, som lover, at du er ude af afhængigheden i løbet af få dage. Når et misbrug har påvirket dit liv i løbet af lang tid, måske endda flere år, skal der som minimum en måneds intensiv behandling og terapi til, førend du kan så meget som forholde dig til afhængigheden og begynde at tage styringen i dit eget liv igen.

En effektiv alkoholbehandling bygger på anerkendte behandlings metoder – for eksempel Minnesota kuren. Rigtig mange alkoholikere er blevet tørlagte efter at have gennemgået et behandlings forløb som er modelleret efter Minnesota kuren. Et udvalg af disse personer finder du i behandler staben på Behandlingscenter Søby Park, hvor de optræder som mentorer og støttepersoner for de misbrugsramte, som er i behandling. Læs mere om landets bedste alkoholafvænning på behandlingscentersoebypark.dk

More articles